ВІТАЮ ВАС НА СТОРІНКАХ СВОГО БЛОГУ!

понеділок, 19 травня 2014 р.

ЯК З'ЯВИЛОСЯ МОРОЗИВО

Дорогий друже! Ти напевне дуже полюбляєш морозиво. Як же його не любити, коли воно таке солоденьке, прохолодне і просто-таки тане в роті? А чи знаєш Ти історію походження морозива?
Існує версія, що перші згадки про морозиво з’явилися ще за часів імператора Нерона. Він наказував своїм слугам приносити гірський лід і змішувати його з фруктами. За іншими відомостями, морозиво з’явилося в часи правління китайського імператора Танга, який мав свій метод приготування сумішей з молока та льоду.
Звідси напрошується висновок — найбільш вірогідно, що в Європу морозиво привезли саме з Китаю.Легенда розповідає, що привіз рецепт небачених доти ласощів зі Сходу італійський мандрівник і письменник Марко Поло. Для охолодження їх використовували не лише сніг, а й селітру. Дуже скоро морозиво почало з’являтися на столах аристократів, хоч на той час воно було дуже дорогим.
Рецепт зберігався у суворій таємниці, тож для тих, хто вперше куштував його, морозиво здавалося справжнім дивом.

Слов’яни теж мали свій рецепт «морозива». Ще в сиву давнину під час спеки їли вони заморожене молоко. У сибірських селах дбайливі господині і досі зберігають молоко, заморозивши його у блюдечках.


Джерело:http://pustunchik.ua/ua



Немає коментарів:

Дописати коментар